Lymfyoga Institutet

Min passion är att leva livet fullt ut och inspirera andra att göra detsamma.

Lise Benberg


Genom hela mitt liv har jag tävlat och tränat.

Under 80-90 talet åkte jag puckelpist i Svenska Landslaget på heltid i 8 år.

Det innebar väldigt mycket styrketräning, stretching, kondition och mental träning.

Jag önskar att jag då hade vetat vad Yoga kan göra för både kropp och sinne! Någon mer fulländad träningsform än Yoga har inte jag hittat!

För att inte tala om de kunskaper Yogan ger om mental styrka, stabilitetoch fokusering…

Ju äldre jag blev desto mer insåg jag att jag har en kropp som hela tiden ber om fokus från mig. Stannar jag upp, stannar den och svullnar och stelnar.

Det tog många år tills jag förstod att det handlade om att jag hade ett trögt lymfsystem. Att jag ärvt det av min mamma och att alla mina skador och ärr genom åren bidrog till att ”ät mindre, spring mer” aldrig fungerade.


Jag började leta efter kunskap kring lymfsystemet, gick alla utbildningar jag kunde hitta och insåg snabbt hur eftersatt detta område var.

Pappa doktorn höll med och sa att på 50-60-talet pratade sjukvården om ”det vita blodet” men nu för tiden var det nästan bortglömt.

2015 höll jag en av mina yogaklasser och hör mig själv prata om lymfsystemet utifrån det österländska sättet att se holistiskt på kropp och själ.

Det blev ett uppvaknande som resulterade i både boken Lymfan, Levern och Livet samt utbildning av Licensierade Lymfologer.

I samband med det skapade jag den Lymfatiska yogan där jag kombinerar allt jag lärt mig genom 20 år av yoga och kunskap kring flöden i både kropp och själ.

Att man kan börja med yoga oavsett ålder, med slitna knän och trasig axel och svullen kropp, ser jag som ett bevis på att Yoga träning och Yoga filosofi och i synnerhet Lymf- & Fasciayoga har något att lära alla.

Lise

+ 46 70-631 85 25
Min passion är att inspirera andra till en piggare kropp och knopp!

Madelene "Madde" Widell


Tack vare flera autoimmuna sjukdomar och resan tillbaka till att hitta balansen och energin i kroppen igen, så upptäckte jag lymfsystemet. Den insikten kom till mig efter en lunginflammation där jag i princip inte åt något under hela sjukdomsperioden men tappade inte i vikt. Däremot svullnade jag istället.

Jag hittade Lise Benbergs och Anna Halléns utbildning till Lic. Lymfolog och på den vägen är den.

Jag blev fast i lymfans underbara värld och på 7 månader med daglig yoga (ca 20 min) så kissade jag ur mig totalt 4 storlekar!

På den vägen är det och nu så är Lise och jag igång med detta roliga och inspirerande arbete - att sprida lymfhälsan!


Jag är ursprungligen ifrån Köping men bor i Gislaved.

Är utbildad farmaceut och jobbar nuförtiden enbart i mitt egna företag med alternativa behandlingar. 

Yogan är, som Lise säger, till för alla. Ung som gammal, nybörjare som vana yogisar, för de som inte kommer ner på golvet och även för dom som är viga.

Det lilla vi kan göra för vår kropp och hälsa är bättre än ingenting och någonstans måste man börja. När du börjar med detta kommer du att bli fast - jag är säker på det!


För du kommer att märka att din kropp blir rörligare, mjukare, stärkt i dom små musklerna och energin kommer tillbaka i kroppen. Men det är som allting annat, det krävs underhåll och kontinuitet. Men det är sååå värt det!

Dessutom så har smärtan ifrån mina whiplash minskat rejält! En rejäl bonus.

Hoppas att vi ses!

Madde

+46 70-639 73 74